Tips & Tricks

Op zoek naar nuttige tips om
vast zelf aan de slag te gaan?

Uitstel en afstel

Als je een klusje binnen 5 minuten kunt afhandelen, stel het niet uit, maar doe dat dan meteen. Dit scheelt je heel veel onrust in je hoofd. Je hoeft dan namelijk niet meer steeds te denken aan die taak die nog op je ligt te wachten. En: stel vervelende taken niet uit!

Takenlijst

Als je in je hoofd steeds bezig bent met dingen die je eigenlijk moet doen, of die je (ooit) wilt gaan doen, maak een takenlijst. Bepaal wat dringend/belangrijk is en wat niet. Als je je taken en klussen opschrijft, dan hoef je er niet steeds aan te denken. En kun je wegstrepen wat je afgerond hebt.

Vaste plek

Geef spullen zoals sleutels en mobieltjes een vaste plek, dit zal je heel wat zoekwerk schelen.

Uitdagen

Laat kinderen al op jonge leeftijd helpen met opruimen, maak er een spel van of daag ze uit.

Opzeggen

Zeg nieuwsbrieven af die je toch niet leest. Dit scheelt je onrust en het gevoel dat je er iets mee moet doen.

Weggeven

Geef spullen die je niet gebruikt, gratis weg. Of schenk ze aan een goed doel. Dan maak je in ieder geval iemand blij met jouw overbodige spullen.

Magneetplekken

Een magneetplek is een plek waar in de loop van de week op onverklaarbare wijze paperassen en allerlei spulletjes belanden (een traptrede, de hoek van de eettafel enzovoorts). Zet op een handige plek een mooie doos of mand neer waar dit soort rommeltjes tijdelijk in gedaan kunnen worden. Plan een vast tijdstip (eens per week) waarin je de spullen uit de doos haalt en ze op de juiste plek opbergt (of weggooit).

De ultieme oplossing

Neem contact met mij op voor een intakegesprek!

Ben jij klaar om te beginnen met opruimen?
Laten we samen aan de slag gaan. Je kunt me
bellen, mailen of een appje sturen.