“De weg naar een opgeruimde keuken”

“De weg naar een opgeruimde keuken”

Vrijwel iedereen heeft wel een rommellaatje in de keuken. Zo’n la waar van alles in ligt, alles wat niet op een andere plek in de keuken bewaard kan worden. Van deegroller tot eiersnijder, van doosje met elastiekjes tot kurkentrekker en van notenkraker tot potopener.

Hartstikke handig, zo’n rommellaatje!

Maar…

….wat als je keukenkastjes ook rommelig zijn? De keuken is niet praktisch ingericht, de kastjes staan veel te vol, en daarbij staat alles ook nog eens door elkaar.
Vol met potten en pannen, bekers en mokken, glazen en servies met stukjes eraf of met barsten erin. Met kruidenpotjes en sauzen. Met schoonmaakmiddelen en bakjes om kliekjes in te bewaren.

….wat als je voorraad aan lang houdbare levensmiddelen eigenlijk veel te groot is? Je weet niet meer wat je allemaal in huis hebt. Bij het boodschappen doen kun je ook niet voor de geest halen wat er nog in de kast staat. Je bent het overzicht kwijt.

….wat als je met een kritische blik in je koelkast kijkt? Die is misschien ook eigenlijk te vol. Soms grijp je zelfs mis omdat datgene wat je dacht te gaan gebruiken, niet meer zo fris blijkt te zijn!

….wat als die keukenmachine, die bij aankoop super handig leek, vrijwel niet gebruikt wordt? Achteraf blijkt het apparaat toch niet zo handig te zijn. En het is een crime om hem schoon te maken!
Nu staat de keukenmachine ergens achterin je keukenkastje, samen met misschien nog wel een stuk of wat andere “handige” keukenspulletjes.….niets te doen, behalve ruimte innemen.

Kun je je voorstellen….

wat een opgeruimd gevoel het je zou geven als je minder (ongebruikte) spullen in je keuken zou hebben? Als je keuken overzichtelijk en praktisch ingericht zou zijn?

Hoe bereik je dat?

  • Plan één of meerdere dagen (of dagdelen) in en hou die uren dan ook echt vrij voor deze opruimklus.
  • Haal alles uit de kastjes (als de kastjes leeg zijn, kun je die gelijk even schoonmaken. Win-win!)
  • Gooi levensmiddelen weg waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. Bij twijfel: check de website van het Voedingscentrum.
  • Kijk elk item na. Wat is nog heel, wat niet? Wat wordt nooit gebruikt?
  • Selecteer en beslis ter plekke wat je met die spullen gaat doen: bewaren, weggeven (of verkopen) of weggooien.
  • Bedenk wat een praktische indeling voor jouw keuken is.
  • En richt vervolgens je keukenkastjes weer overzichtelijk in met de spullen die je wilt bewaren en die je daadwerkelijk gebruikt!
    Tip: maak de spullen eerst schoon voordat je ze terugzet!

 

  • Vind je het alsnog een lastige klus? Weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Met de hulp van een Professional Organizer heb je snel overzicht. Laten we samen aan de slag gaan!

Ben jij klaar om te beginnen met opruimen?
Laten we samen aan de slag gaan. Je kunt me
bellen, mailen of een appje sturen.