Blogs

Benieuwd naar mijn tips & tricks?
Op zoek naar inspiratie?

Opruimactie kledingkast

Opruimactie kledingkast: start je dag zonder keuzestress! Lijkt je dat niet heerlijk? Dat je ’s ochtends alleen nog maar hoeft te kiezen uit kleding met de juiste maat, kleur en pasvorm? Kleding waar jij je goed in voelt en die je graag en regelmatig draagt.

Een opgeruimde keuken

Vrijwel iedereen heeft wel een rommellaatje in de keuken. Zo’n la waar van alles in ligt, alles wat niet op een andere plek in de keuken bewaard kan worden. Eigenlijk best handig, zo’n rommellaatje! Maar… wat als je keukenkastjes ook rommelig zijn?

Stapje voor stapje

Je bent die rommel en chaos in je kasten en lades helemaal zat. In de loop der jaren heb je heel wat spullen om je heen verzameld, waardoor je geen overzicht meer hebt. Dat overzicht wil je terug, om te beginnen in je kasten. Maar je wilt wel NU, nu je er aan toe bent, beginnen met opruimen!

Rommelkont

Was je vroeger, toen je nog bij je ouders thuis woonde, een echte rommelkont? Wil je, nu je zelf kinderen hebt, leren hoe het anders kan? Eén van de belangrijkste ingrediënten om gedrag en gewoontes te veranderen is motivatie. Hou daarom je doel voor ogen “Geen chaos meer, niet in mijn huis!” En wees trots op jezelf wanneer je je doel hebt bereikt!

10 opruimtips

Je wilt je huis op gaan ruimen, de chaos de baas worden. Terug naar hoe gezellig je huiskamer voorheen was, terug naar opgeruimde en geordende kasten en lades. Wanneer je dit eenmaal hebt bereikt, wil je dat natuurlijk graag zo houden. Met mijn 10 opruimtips lukt het vast om je huis op te ruimen en opgeruimd te houden!

Orde in de chaos

Opruimen! Je wilt wel, maar….HELP?! Overvolle kasten, rommelige kamers en veel te veel spullen kunnen ervoor zorgen dat je “bevriest”.
Hoe krijg je ooit orde in deze chaos?

Maak een planning

In het dagelijks leven is er zoveel dat je moet doen en onthouden. Daardoor lukt het niet altijd om in de gaten te houden wat er wanneer gedaan moet worden. En vergeet je af en toe afspraken of kom je te laat doordat je niet precies wist hoe laat je waar had moeten zijn.

5 misverstanden

Het beroep van opruimcoach (of professional organizer) krijgt meer en meer bekendheid, onder andere door de televisieprogramma’s over opruimen, ontspullen en minimaliseren. Toch bestaan er nog wat misverstanden over de manier van werken van een opruimcoach.

Het takenlijstje

Mijn takenlijst is een te-doen-lijst, waarop taken of klusjes staan, waar ik op dat moment geen tijd voor heb. Ik kan het dan uit mijn hoofd zetten, omdat ik op dat moment niet direct actie hoef te ondernemen. Maar kan het ook niet vergeten, omdat die taak op mijn lijstje genoteerd staat.

De tweeminutenregel

Je hebt het druk. Met werk, huishouden, gezin. Naast alle verplichtingen, grote taken en klussen, zijn er ook vele kleine taken en klusjes waar je mee te maken hebt. Hoe raak je dat onrustige gevoel kwijt dat er nog allerlei kleine klusjes of acties op je liggen te wachten? Hoe krijg je wat meer rust en ruimte in je hoofd?

Het hoeft niet perfect

Dat klinkt vast raar uit de mond van een opruimcoach! Het perfecte plaatje zoals te zien is in woon- en stylingmagazines? Wat mij betreft hoeft een huis daar zeker niet aan te voldoen! Een huis is vooral bedoeld om in te leven. Het hoeft niet perfect te zijn!

Ben jij klaar om te beginnen met opruimen?
Laten we samen aan de slag gaan. Je kunt me
bellen, mailen of een appje sturen.