Blogs

Benieuwd naar de tips & tricks
van een opruimcoach?

“Hoe krijg ik ooit orde in de chaos?”

Opruimen! Je wilt wel, maar….HELP?!
Overvolle kasten, rommelige kamers en veel te veel spullen kunnen ervoor zorgen dat je “bevriest”. Dat kan zomaar gebeuren op het moment dat je alleen al aan een opruimklus denkt.
Dit schrikbeeld maakt dat je juist niét gaat opruimen. Want hoe krijg je ooit orde in deze chaos?

Een planning maken is als puzzelen met je beschikbare uren.

In het dagelijks leven is er zoveel dat je moet doen en onthouden. Daardoor….
• lukt het niet altijd om in de gaten te houden wat er wanneer gedaan moet worden.
• vergeet je af en toe afspraken of kom je te laat doordat je niet precies wist hoe laat je waar had moeten zijn.
Hoe kun je ervoor zorgen dat je wél overzicht hebt over je taken, afspraken en activiteiten?
De oplossing? Maak een planning!

5 misverstanden en 1 gratis bespaartip

Het beroep van opruimcoach (of professional organizer) krijgt meer en meer bekendheid, onder andere door de televisieprogramma’s over opruimen, ontspullen en minimaliseren.
Hoewel steeds meer mensen gebruik maken van de diensten van een opruimcoach bestaan er toch nog wat misverstanden over de manier van werken.

Handig, zo’n takenlijstje?

Mijn takenlijst is een te-doen-lijst, waarop taken of klusjes staan, waar ik op dat moment geen tijd voor heb. Het geeft houvast door ze te noteren. Niet om daar mijn leven door te laten bepalen, maar zodat ik niet vergeet om die taak of dat klusje uit te voeren. Ik kan het dan uit mijn hoofd zetten, omdat ik op dat moment niet direct verder actie hoef te ondernemen.

Eindelijk een opgeruimde keuken…

Vrijwel iedereen heeft wel een rommellaatje in de keuken. Zo’n la waar van alles in ligt, alles wat niet op een andere plek in de keuken bewaard kan worden. Van deegroller tot eiersnijder, van doosje met elastiekjes tot kurkentrekker en van notenkraker tot potopener. Hartstikke handig, zo’n rommellaatje! Maar… wat als je keukenkastjes ook rommelig zijn?

De tweeminutenregel

Je hebt het druk. Met werk, huishouden, gezin. Naast alle verplichtingen, grote taken en klussen, zijn er ook vele kleine taken en klusjes waar je mee te maken hebt. Hoe raak je dat onrustige gevoel kwijt dat er nog allerlei kleine klusjes of acties op je liggen te wachten? Hoe krijg je wat meer rust en ruimte in je hoofd?

In tien stappen naar een opgeruimde kast

Je bent die rommel en chaos in je kasten en lades helemaal zat. In de loop der jaren heb je heel wat spullen om je heen verzameld, waardoor je geen overzicht meer hebt. Dat overzicht wil je terug, om te beginnen in je kasten. Maar je wilt wel NU, nu je er aan toe bent, beginnen met opruimen!

Een opgeruimd huis, maar… het hoeft niet perfect te zijn.

Dat klinkt vast raar uit de mond van een opruimcoach! Het perfecte plaatje zoals te zien is in woon- en stylingmagazines? Wat mij betreft hoeft een huis daar zeker niet aan te voldoen! Een huis is vooral bedoeld om in te leven. Het hoeft niet perfect te zijn!

Ben jij klaar om te beginnen met opruimen?
Laten we samen aan de slag gaan. Je kunt me
bellen, mailen of een appje sturen.